Panoramic Pool Suite – SPA Le Sanglier

The project for a large panoramic pool suite is an extension of the SPA Le sanglier des Ardennes in Durbuy;  the perfect conclusion to the wellness path of the SPA. Here it is possible to relax in steel pools with different treatments; while admiring the beautiful landscape that surrounds the town of Durbuy.

The different tub which constitute the panoramic pool, have been inserted inside a previous suite connected to the Sanglier hotel; a square tower element with a four-pitched roof. This building connects to the internal path of the SPA through the terrace that surrounds the structure.

The layout of the panoramic pool

The layout of the plant is very clean and includes an entrance who directly overlooks a small relaxation room, where it is possible to sit down after a nice treatment in the tubs.

The path therefore includes a first pool of ice placed in the center of the plant and under the skylight. Then on the side there is a Watsu tub and a Wirlpool. Finally, through the steps you reach the large relaxing pool. This has a length of 9 m and inside there is a special seat in tubular steel that generate micro bubbles. They create a very pleasant and stimulating effervescent water; which does not make noise and allows the people to relax admiring the surrounding landscape.

Crystal clear glass walls isolate each tub from the others without blocking the view. In this way they separate the waters whch are at different temperatures and at the same time do not interrupt the perception of continuity given by the water surface that hides the tanks.

Finally, we inserted two emotional showers, placed at the end of the path and preceding a sweet cradle of relaxation.

We decided to place all the air handling systems laterally between the existing tanks and walls. In this way the ceiling is free from any technical component and moreover there are no jets of air that fall directly on people’s backs.

Design

  • èdoc architects + bbspa&partners

Year

  • 2018

Tipology

  • Renovation

Client

  • Le Sanglier

Location

  • Durbuy (Belgium)

Dimensions

  • 80 sqm

Status

  • Project Submitted

Services

  • Concept Design - Preliminary Project Design - 3D Visualization
error: Content is protected !!