Panoramic Spa Wellness Le Sanglier des Ardennes

The project is a complete renovation of the existent panoramic spa and wellness area inside the historic Hotel Le Sanglier des Ardennes. The prestigious Hotel is located in Durbuy, one of the most touristic and famous towns of Belgium.

The project of almost 300 sqm has been realized in 2 months of intense work by Italian and Belgian companies. Also specialized Italian craftsmen and decorators collaborated for the special finishes and wooden furniture.

The new SPA layout

We have completely changed the previous layout of the spa with a new path. This is more functional and suitable for the new needs of the structure. So we have designed a new path that develops along a corridor overlooked by several treatment cabins. There is a massage / treatment room with an horizontal shower coming from the ceiling. But also two transverse corridors with emotional showers: one cold and the other hot. In the cold corridor we placed a new technology snow shower machine and an ice wall. There is also a cold shower with nebulization jets on the walls. In front of the cold reaction corridor there is the hot one, with 4 different emotional showers with different kind of effects. Each shower as also a chromotherapy function for relaxation and reaction.

Moreover we inserted an hammam cabin and a small panoramic sauna which overlooks the splendid surrounding landscape. The custom design of the board through vertical joints of different width helps to give a sense of greater height inside the cabin. A big shower for couple complete the path and from here it is possible to reach the external terrace and the relaxation room.

The mood and materials

We chosen the mood of the panoramic spa and the entire wellness area according to the Nordic atmospheres that these places evoke and in tune with the new style of the hotel conferred by the client.

Finally the choise of the right materials complete the project. Boiserie and ceiling in natural cedar wood with black marble transmit a warm and intimate space. The choice of natural cedar wood is on the one hand for its particular properties of resistance and durability; 0n the other hand for the unconditional perfume which is capable to emanate. The ceilings of the corridor and the cabins worked with natural lime plaster give a touch of Italian craftsmanship and quality.

Design

  • èdoc architects + Be a Business Spa + Erredesign

Year

  • 2018

Client

  • Hotel Le Sanglier des Ardennes

Location

  • Durbuy - BELGIUM

Status

  • Completed

Services

  • Concept design, Project design, Site Supervision

Photography

  • Giovanni Colosio
error: Content is protected !!